Tiedote: Energiasäästölamput pettäneet kuluttajat

Villiruusu tiedottaa 23.2.2010:

Energiasäästölamput pettäneet kuluttajat

Energiansäästö on meidän suomalaisten ja koko ihmiskunnan keskeinen haaste. Yhtenä konkreettisena tapana toimia tämän haasteen mukaisesti on kuluttajille jo pitkään markkinoitu energiansäästölamppuihin siirtymistä. Motivan toimitusjohtaja Jouko Kinnunen on kuitenkin tuonut osuvasti esille, että kuluttajia on johdettu osittain harhaan sillä lamput eivät useinkaan kestä luvattua aikaa, syttyvät hitaasti eikä valon määrä vastaa aina odotuksia.

Näiden lisäksi yksi suurimmista ongelmista on se, ettei energiansäästölampuille tarkoitettuja kierrätyspisteitä ole tarpeeksi. Lamppujen sisältämä elohopea joutuukin liian usein tavallisen jätteen mukana kaatopaikalle. Sosialidemokraattinen ympäristöliitto Villiruusu peräänkuuluttaa energiansäästötalkoiden nimissä tuottajien ja maahantuojien vastuuta korjata asia mahdollisimman pian ennen kuin kuluttajien luottamus energiansäästölamppuja kohtaan saa entistä pahemman kolauksen.

Tämä tiedote on osa Villiruusu – Sosialidemokraattinen Ympäristöliitto ry:n tiedotusta. Tiedot perustuvat muun muassa ympäristöhallinnon tai keskeisten ympäristöjärjestöjen antamiin tietoihin. Näitä tietoja saa ja on suotavaa välittää eteenpäin kaikille asioista mahdollisesti kiinnostuneille. Lisätietoja tiedotteista antaa Villiruusun puheenjohtaja Juha Beurling (juha.beurling@gmail.com / 040 534 59 45), mikäli tiedotteessa ei toisin mainita. Jos haluat poistua tiedotelistalta, ilmoitathan siitä edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Tiedotteet löytyvät myös pienellä viiveellä Villiruusun nettisivuilta osoitteesta https://villiruusu.wordpress.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s